POLINÉZ NYÍLT NAP

Nyerj betekintést Polinézia két népszerű táncának titkaiba!

Regisztráció kötelező, a rendezvény ingyenes!

Kérjük küld el az e-mail címedet üzenetben oldalunkra
1. https://www.facebook.com/fitnesshawaii
2. jelentkezz be az eseménybe

kapunyitás 18:30
Kérlek gyere időben közte csak ivó szünet lesz!
kezdés 19 órától
Bemelegítés
Hula alaplépések, kezek, a tradicionális és modern tánc közötti különbségek
Mini koreográfia
Tahiti alaplépések
Aparima kombinációk
Otea kombinációk
Mini otea koreográfia
Nyújtás
zárás 21 órakor

oktató: Szabó Nikolett

Hawaii Hula:

A Hula Hawaii szigeteiről származik és a mai napig táncolják. Eredetileg férfiak és nők is egyaránt táncolták. A régi Hawaii-on nem ismerték az írást, a tánc tudománya generációról generációra szállt. Vallási rítusokhoz, imákhoz használták, történeteket meséltek el, természetről, szerelemről, történelemről,az emberek mindennapjairól. A dalok segítségével kapcsolat alakult ki az emberek és az istenek között. Imádkoztak a jó termésért, a sikeres vadászatért, a termékenységért.
A Hula tánc egy művészi elbeszélés. Jellemzője a csípő folyamatos „ringása” ami a tengerek, óceánok hullámzását jelképezi, a kezek a történeteket mesélnek el, a lépések a dobok ritmusát követik.

Tahiti tánc:
A Hawaiiakkal közös gyökerekre visszatekintő tánc. A természet tiszteletével központban. Mozdulataiban és számos hasonlóság fedezhető fel, a csípő hullámzó mozgása, a kezek történet mesélő szerepe.

Két alapvető stílusát különböztetünk meg.

Dobok erőteljes ritmusára táncolt Otea, amit ritmikus energikus csípő mozgások “pörgetések, lökések, hullámok “ jellemeznek. Táncolhatsz a dzsungel királynőjeként, ahol a mozdulatok egyszerűsége, pontossága és egyben hatalmas ereje adja ezt az ősi eleganciát.

Az Aparima a tahiti táncok líraibb ága ami nem feltétlen lassú ritmusokat jelent. Elegáns kifejező kézmozdulatok mesélik el a történeteket miközben az elmaradhatatlan hullámzó csípőmozgás teszik még elvarázsolóbbá ezt a táncot.

Várunk Mindenkit Szeretettel!

Aloha,
Júlia & Niki
www.hawaiihulatanc.hu