Mi jellemzi a hawai’i hula táncot?

  • aloha hangulat
  • hullámzó tánc
  • belső energiánk felébresztése
  • eredeti hawai'i dallamok
  • mozgáskoordináció fejlesztés
  • lelki felszabadulás
  • tartásjavítás
  • önkifejezés és átélés
  • ízületkímélő mozgás

Hawaii hula tánc

Célunk, hogy mindenkit hozzásegítsünk a testben és lélekben is erős, egyben gyengédségre és érzelmeinek kifejezésére képes ember megszületéséhez miközben megismertetjük a Hawai’i szigetek kulturális értékeivel és polinéz világszemléletével.

Várunk heti rendszeres Hawai’i hula tánc óráinkra! Gyere és nézd meg az órarendet, TÁNCOLJ VELÜNK! Figyeld az AKTUÁLIS híreket workshopok végett, illetve, ha szeretnél céges rendezvényre, animációként, vagy más egyedi programokra táncot, akkor nézz szét, mit ajánlunk MINDEN ALKALOMRA, vagy KERESS MINKET!

 

Ősi erő táncban

„Legyen méltóság a lépésedben, dallam a kezedben és szeretet a szívedben”

A hula a Hawai’i szigetek ősi tánca, Hawai’i leggazdagabb művészeti ága. Megragadó hangulatával elrepít minket a türkiz homokos tengerpartok és zöldellő trópusi erdők ölelésébe, az ősi elemek világába. „Aloha in action”, azaz a hawai’i aloha szellem legszebb kifejeződése táncban. Az egész test harmonikus, összehangolt mozgása, kapcsolat ember és természet között, hagyomány és önkifejezés találkozása. A hula táncok palettája egészen széles: az egészen lírai, lágy szerzemények, és az erőtől duzzadó, kemény, ősi táncok egyaránt a hula világának részei.

A hula a szív nyelve

„A hula a szív nyelve, a hawai’i nép szívverése” – David  Kalakaua király

A hula nem csak tánc, hanem egy művészi elbeszélés melynek a tánc épp olyan fontos része, mint a szöveg vagy a ritmus. Minden hula egy narráció, ahol a mele, vagyis az ének szövege szoros kapcsolatban áll a tánc mozdulataival. A táncos megjeleníti, átéli mindazt, amit a szerző a szövegben lát, érez, megtapasztal. Ezer szállal kapcsolódik a szigetek hagyományához, a kultúra továbbörökítésének egyik fontos eszköze.

Kapcsolat a természettel (és az azon túlival)

„Kuhi no ka lima, hele no ka maka.” – Amerre a kezek mozognak, azt követik a szemek.

A táncos megtestesíti, előhozza, átadja a természet erőit, az ősök üzenetét. A hula minden apró mozzanata a természetből táplálkozik. A tenger hullámzása ihleti a csípő ringását “motion of the ocean”, a termőtalajhoz való szoros kapcsolat a biztos lábon állást, a méltóságteljes tartás az égiekkel való kapcsolatot tükrözi, a kézmozdulatok pedig sokszor szintén a természet szépségeiből merítenek vagy érzelmeink kifejezését segítik. Két alapvető stíluskategória létezik. A kahiko az ősi, erőteljes megjelenésű, dobszóra történő tánc, melyet ének kísér. Az auana hangszeres dallamos zenére, modern öltözetben lejtett tánc.

Hawai’i hangulatot varázsolunk minden alkalomra!

Nézd meg aktuális híreinket, programjainkat!

Tedd meg az első lépést,
táncolj velünk!

Próbáld ki a
Tahiti Táncot!